MENÜ
Minden, ami egészség!
Független TIENS Tanácsadó Honlapja!
Az Árlistában feltüntetett árat kell nézni!

Antilipid tea

Termékkód:A05

Ár:3315 Ft

Pontérték:13

Kiszerelés:40 tasak / doboz

Fő összetevői

 • hatféle zöld tea
 • ötlevelű kinosztemma levele, amelyet frakciós porlasztással felvisznek a zöld teára
 • lótuszlevél
 • cassium thorum mag (szenna-féleség)
 • tarkavirágú keserűfű
 • vízi hídőr
 • mandarinhéj

Tulajdonságok

zöld teának köszönhetően normalizálódik a központi idegrendszer működése; megszűnteti a másnaposságot. A zöld teának antioxidáns, lázcsillapító hatása van meghűléseknél. Kitűnően tisztítja a vérereket, javítja a látást, önpusztításra programozza a rákos sejteket, mert teopolifenolt tartalmaz (lásd Ican).
Az ötlevelű kinosztemma 84 féle szaponint tartalmaz. Ezek a magas aktivitású anyagok adaptogén tulajdonságokkal rendelkeznek, segítik a szervezetet hozzászokni a stressz okozta változásokhoz. Erősebb, mint a távol-keleti ginzeng, amely 34 féle szaponint tartalmaz. A kinosztemma elősegíti a vérsavó-koleszterin távozását, javítja a zsír anyagcseréjét.
lótuszlevél jótékony hatású a bőr anyagcseréjére, felfrissíti és megtisztítja a bőrt. Csökkenti a lipidszintet a vérben, lázcsillapító, kitisztítja a különböző méreganyagokat a szervezetből, emeli a tónusát, energiát ad, szabályozza folyadék mennyiséget a szervezetben, gyulladásgátló, megkönnyíti a légzést és csökkenti a vérnyomást.
cassium thorum mag javítja az emésztést, rendbe hozza a székletet, serkenti a bélmozgást. Méregtelenít, epehajtó hatású, jótékonyan befolyásolja a máj és a lép működését, csökkenti az artériás vérnyomást, csökkenti a gázképződést.
tarkavirágú keserűfű cserzőanyagokat, szerves savakat, aszkorbinsavat tartalmaz. Gyulladásgátló hatású a belek és a szájüreg megbetegedéseinél, tonizálja a szervezetet, javítja az anyagcserét, növeli az immunitást és a nemi aktivitást, javítja a haj szerkezetét.
vízi hídőr természetes lázcsillapító, befolyásolja a zsír anyagcseréjét, szabályozza a vér koleszterinszintjét.
mandarinhéj növeli a szervezet tónusát, javítja a lép működését.
Az antilipid teának a sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy a szervezet harmonizálja alapvető anyagcsere-folyamatait. A vízdiéta betartásával normalizálódik a víz-só csere. A magas kovatartalom biztosítja a tea baktériumölő és fiatalító hatását. Egy csésze tea fedezi a napi mangánszükségletet, amely elősegíti a rákos sejtek pusztulását.

Használati javaslat:

Belső alkalmazás

A teát leöntjük meleg (80°C) vízzel, lefedjük, és 7-14 percig hagyjuk állni. Az antilipid teát reggel vagy délelőtt igyuk, lassan, kis kortyokkal kell meginni. A teába ne tegyünk semmit (citrom, cukor, méz, stb.), néha 20-30 perc után álmosságérzet keletkezik, ekkor pihenjünk. A teakúra előtt érdemes két hétig kalciumot szedni, hogy aktivizáljuk az összes anyagcserét, különösen a zsír-anyagcserét. A teafilter újbóli felhasználása nem javasolt belső alkalmazásra, mert ekkor valamennyivel módosul a kémiai összetétele.

Helyi és külső alkalmazása

 • Kozmetológiában: felhasználás után a teafiltert ki lehet szárítani és szükség szerint arctonikként használni. A friss teafilter tartalmát leforrázhatjuk, és pakolást készíthetünk belőle, amelyet langyosan felviszünk az arcra, 10-15 perc után lemossuk, hetente 1-2 alkalommal megismételjük. Jégkockát készíthetünk belőle, és naponta 1‑2 alkalommal áttöröljük vele az arcot.
 • Nőgyógyászatban: nagyon jó gyulladásgátló hatású vaginális fürdő készíthető a teával, hüvelygyulladásnál és a méhnyak-eróziónál hatékony. Erre a célra 1 teafiltert forrázzuk  le ½–1 l vízzel, és 10-15 percig állni hagyjuk. Azonnal felhasználandó, inkább este, a kúra tartama 10 nap. Később megelőzésképpen hetente 2 alkalommal folyamatosan alkalmazzuk.
 • Gyermekgyógyászatban: diatézisnél és melegkiütéseknél a csecsemőket fürdessük meg a teában.
 • Kertészetben: többször használt teafilter tartalmát szórjuk ki a földre trágyaként.

A zsír-anyagcsere zavaroknál, húgysavas diatézisnél, 60 éves kor fölött és 12-16 évesek esetén minimális dózisokban kell alkalmazni, vagyis ½ tasak tartalma ½–1 liter vízre, hosszan kell alkalmazni, mert a minimális dózisoknál nő a kúra időtartama.

Kúra időtartama

1–2 hónap.

Asztali nézet