MENÜ
Minden, ami egészség!
Független TIENS Tanácsadó Honlapja!
Az Árlistában feltüntetett árat kell nézni!

Cordyceps

Termékkód:A08

Ár:11220 Ft

Pontérték:44

Kiszerelés:100 kapszula / doboz

Fő összetevői

 1. cordyceps micélium fermentált pora
 2. mannitol
 3. adenozin

Tulajdonságok

Cordyceps

1200 éve a kínai nemzeti fitoterápiás gyógyszerészet hagyományos gyógyszere. Szokatlan létformájának köszönhetően hatalmas túlélési képességgel rendelkezik. Több irodalmi forrásban említik, hogy „a biológiai ciklusa egyik részében a Cordyceps növényként létezik, a másik részében rovarként”. Valójában, a Cordyceps nem tartozik sem a növényekhez, sem a rovarokhoz. A biológusok a Föld élő organizmusait négy kategóriába sorolják:

 1. kifejlett sejtmaggal nem rendelkezők (kékeszöld vízinövények)
 2. gombák
 3. növények
 4. állatok, ide tartoznak a rovarok és az ember is

A Cordyceps gombákhoz tartozik. Nem nemi úton szaporodik, amikor a szaporodás a női és a hímsejt összeolvadásával történik, mint például a növényeknél, hanem egy sejten belül hordozza mindkét nem jellegét. Olyan helyeken lakik, ahol megfelelő körülményeket talál a fejlődéséhez és táplálkozásához (magas hegyek Kínában és Tibetben 3500 méter felett). Nyáron gombaként él, amely sötétbarna színű apró fűre emlékeztet. Nehezen lehet észrevenni a virágos réten. Amikor megérnek a spórái, kilövi őket, és megtelepszenek az ott élő „denevérlepke” lárváin, ezeken élősködnek. Ettől a pillanattól kezdődik a Cordyceps életének második ciklusa. A lárva földbe ássa magát. A gomba micéliuma kezd benőni a lárva testébe és kiszívja belőle a tápanyagokat. Végeredményben a gomba teljesen betölti a rovart, és az elpusztul. A spóra elkezd hasonlítani egy baktériumra, amely elfogyasztja a lárva belsejét, de a külső szaruburkát meghagyja saját védelemre. A Cordyceps földben telel át gubó formájában, a lárva burok megvédi a gomba testét. Amikor elfogy a lárva tápanyaga, a Cordyceps kénytelen áttérni a magashegyi növények gyökereire. A kétéves földalatti fejlődése során a Cordyceps tűri a hosszas tápanyag-, hő- és oxigénhiányt. Tavasszal a lárva légzőnyílásain keresztül a Cordyceps micéliuma kinő a föld szintje fölé, és a ciklus újra kezdődik. Így magyarázható a Cordyceps kínai elnevezése: „Dun csun hszia cao”, ami azt jelenti: télen rovar, nyáron fű. A Cordyceps teste tápanyagokban és a magashegyi növényekre jellemző biológiailag aktív komponensekben gazdag.
E természeti csodának a hatásköre rendkívül széles:

 1. képes szabályozni a Jin és Jang energiát az emberi testben, és eléri azok viszonylagos egyensúlyát
 2. nagy adaptogén képességgel rendelkezik
 3. mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)
 4. szabályozza immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben
 5. csökkenti az immunrendszer túltengését az immunokompetens szervek működésének normalizálásával
 6. gyulladásgátló hatású
 7. növeli a szervezetünk ellenálló képességét az oxigénhiánnyal, méreganyagokkal és nagy fizikai megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású
 8. aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat
 9. serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápiák mellékhatásait
 10. szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését
 11. javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben
 12. csökkenti a lipidszintet és a koleszterinszintet a vérben
 13. szabályozza a trombocitaszámot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat
 14. szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben
 15. kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját
 16. fiatalító hatású

Mannitol

Energetizáló, tonizáló komponens, növeli a vizelet mennyiségét, mert erős vizelethajtó.

Adenozin

Az adenozin-trifoszfátsav szerkezeti eleme, amely részt vesz az anyagcsere minden folyamatában, energiaforrás, nagy a jelentősége az izom működésében.

Alkalmazás

Az érdekelt szerv meridiánjának maximális aktivitásakor, vagy a hármas melegítő maximális aktivitásakor 21-23 óra között. A kapszulát egy pohár tiszta langyos vízzel kell bevenni.

Adagolás

 1. gyermekeknek 10 éves korig: ½-1 kapszula naponta 7-14 napon keresztül
 2. gyermekeknek 12 éves korig napi 1 kapszula
 3. kamaszoknak: 1-2 kapszula naponta egyszer
 4. felnőttek: megelőzés céljából: naponta 1 kapszula; gyógyítás céljából: első héten 1 kapszula naponta kétszer, utána 1 kapszula naponta. Szükség esetén az adagot növelni lehet naponta 4 kapszuláig.

Kúra időtartama

1-2 hónap

 

Asztali nézet