MENÜ
Minden, ami egészség!
Független TIENS Tanácsadó Honlapja!
Az Árlistában feltüntetett árat kell nézni!

Spirulina

Termékkód:A13

Ár:6120 Ft

Pontérték:24

Kiszerelés:100 kapszula / doboz

Fő összetevői

vadon termő tavi kékeszöld spirulina vízinövénypor

Tulajdonságok

spirulina egy mikroszkopikus vízi növény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza. Némely közülük meglehetősen ritka és a növényi élelmiszerekben gyakorlatilag nem található meg. A WHO adatai szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél.
A spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját, így a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget. A Kísérleti Radiológiai Intézet adatai szerint a spirulina szedésekor már egy hónap alatt 67%-kal csökken a stroncium mennyisége a szervezetben. Majdnem ilyen gyorsan tisztul ki a cézium-137 is.
A Tiens által készített spirulinának az a különlegessége, hogy természetes körülmények között terem, nem üvegházban. Mostanára a Földön csak három olyan tó maradt fenn, amelyekben spirulina vadon terem: Afrikában a Csád-tó, Dél-Amerikában a Titicaca-tó, és Kínában, Jünnan tartományban a Cheng Hai-tó. A spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára, 1 grammja (vagyis 4 db 0,25 grammos tabletta) egyenértékű 1 kg zöldség tápértékével. Több mint 100 pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Köztük:

 1. Proteinek – fehérjék, arányuk eléri a 60-70%-ot. Könnyen felszívódnak (65-80%-ig), a sejtek fő építőanyaga. A fehérjehiány fáradtságot, étvágytalanságot, növéskéslekedést, és a vízegyensúly felborulását okozza.
 2. 18 aminosav, köztük 8 pótolhatatlan.
 3. Vitaminok: B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, PP és mások (lásd Biokalcium).
 4. Mikroelemek: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium. A króm a perifériás idegrendszer számára nagyon hasznos. A vanádium a zsír- és szénhidrát-anyagcserében vesz részt, a krómmal együtt javítja az inzulin-anyagcserét, serkenti az inzulin termelését. A szelén sorvasztja a ráksejteket, lassítja az öregedést (lásd Biokalcium).
 5. Nukleinsavak (DNS és RNS), amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai információ tárolásában és átadásában.
 6. Klorofill – a szerves vas forrása. Zöld vérnek is nevezik. Méregtelenítő hatással rendelkezik, megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól.
 7. Enzimek – serkentik a bőr anyagcseréjét és a sebek gyógyulását, feltétlenül szükségesek az emésztéshez, az agy működéséhez, a szervek és szövetek regenerációjához. Minden szerv és szövet saját enzimkombinációval rendelkezik, mert minden egyes enzim csak egy biokémiai folyamatot aktivizál. Az enzimek nagyon hőérzékenyek, és magas hőmérsékleten bomlásnak indulnak. Emiatt ahhoz, hogy a szervezet elegendő enzimhez jusson, nyers élelmiszereket kell fogyasztani vagy BAT-okat kell szedni.
 8. Többszörösen telítetlen savak – köztük a gamma-linolénsav, amit az Omega-6 típusú savakhoz sorolnak. Csökkenti a magas vérnyomást, részt vesz a zsír anyagcseréjében, serkenti a sejtek szaporodását, erősíti az immunrendszert, megelőzi a gyulladásos folyamatokat és a szív- és érbetegségeket (lásd Veican).
 9. Fikocianin – lassítja a rákos sejtek szaporodását, serkenti az immunrendszert.
 10. Mannitol (lásd a Kalcium rágótabletta).
 11. Q10-hez hasonló koenzim, amely az ételből energiát nyer és elosztja azt a szervezet minden egyes sejtjében.

A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik

 1. Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír.
 2. Csökkenti a vérnyomást.
 3. Megelőzi a szabad gyökök megjelenését.
 4. Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását.
 5. Erősíti az immunrendszer funkcióit, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek segítik a hulladékok eltávolítását a szervezetből; antigéneket tartalmaz, amelyek az AIDS ellen küzdenek.
 6. Ellenáll a szájüregben található rosszindulatú képződményeknek.
 7. Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérje anyagcseréjét.
 8. Segíti a szervezet pH-ját lúgossá tenni.
 9. Könnyen emészthető vas forrása.

Alkalmazás

Belsőleg

Annak a meridiánnak a maximális aktivitása idején kell bevenni, amelyhez tartozó szervre szeretnénk hatást gyakorolni. Lehet két étkezés között, vagy valamelyik étkezés helyett.

Külsőleg

 1. Kozmetikai célra: arcpakolásként. Alapként vegyünk felvert tojásfehérjét, tejszínt, darált zabkorpát vagy különböző agyagokat (rózsaszínű, fehér vagy kék), hozzáadunk 3 – 4 spirulina tablettát, jól elkeverjük, hogy kenhető massza legyen. Ha minden hozzávaló por alakú, akkor adjunk hozzá 1-2 teáskanál antilipid teát, vagy fogyasztó teát. Könnyű mozdulatokkal felvisszük a pakolást az arcra, és 20-30 percig hagyjuk hatni. Mossuk le langyos vízzel és krémezzük be. Ezt a pakolást hetente 2-3 alkalommal alkalmazzuk egy-két hónapon keresztül.
 2. Bőrgyógyászati célra: 2-3 spirulina tablettát elkeverünk antilipid teával tejszín állagig, felvisszük a beteg felületre, és 10-20 percig hagyjuk hatni. Teával mossuk le.

Adagolás

 1. gyermekeknek 7 éves korig – naponta  ½ - 1 tabletta
 2. gyermekeknek 14 éves korig – naponta 1-2 tabletta
 3. felnőtteknek: naponta 2 -6 tabletta

Kúra időtartama

1-6 hónap

 

Asztali nézet